Jelgavas Ziņas

Kas jauns notiek Jelgavā? Lasi ātri un ērti arī mobilajās ierīcēs!

estateguru

Laiks un vārda dienas

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds
18.Oct.2024
estateguru

Laiks un vārda dienas

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds
18.Oct.2024
Jelgavas novadā Ziņas

Elejas vidusskolas skolēni piedalās lietuviešu valodas nometnē

Divdesmit Elejas vidusskolas 4.-5. klases skolēni kopā ar skolotājām Mariannu Madžuli un Inesi Grigaļeviču devās uz nometni Lietuvā, kas ir daļa no starptautiskā projekta LingoKey. Nometnes mērķis bija apgūt lietuviešu valodu, piedaloties dažādās sadraudzību veicinošās aktivitātēs.

Nometne Lietuvā: aktivitātes un pieredze

Bērniem bija iespēja piedalīties āra aktivitātēs, svētku koncertā, izzināt Lietuvas vēsturi, apmeklējot muzejus, un doties ekskursijās, lai iepazītu dabu un jūras iemītnieku pasauli Klaipēdas Jūras muzejā. Nākamā gada vasarā šāda veida nometne tiks organizēta Jelgavas novadā, kur Jonišķu rajona skolēniem būs iespēja apgūt latviešu valodu.

LingoKey projekts Latvijas un Lietuvas skolās

Projekts LingoKey, kas ilgs divus gadus, sāksies šī gada septembrī. Elejas vidusskolas, Dobeles novada Augstkalnes pamatskolas un Auces vidusskolas skolēni sāks apgūt lietuviešu valodu pēc projektā izstrādātiem mācību materiāliem. Paralēli četrās Jonišķu rajona skolās skolēni sāks apgūt latviešu valodu.

Interreg VI-A programma un finansējums

Projekts LingoKey tiek īstenots Interreg VI-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā 2021.-2027.gadam. Projekta kopējais budžets ir 281 176 EUR, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums sastāda 224 940,80 EUR.

Atbildība un finansējuma avots

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Jelgavas novada pašvaldība, un tā nekādos apstākļos nav uzskatāma par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.

Plašāka informācija pieejama vietnēs: www.latlit.eu un www.europa.eu.

saules lietuva

    Booking.com
    Booking.com